Mixdurs presenterer sanger av Simon og Garfunkel

23.01.2015

Sangene er arrangert for kor av Simon Ljungman og Fredrik Berglund utfra tesen «Et inspirerende korarrangement er et arrangement der alle stemmene kjenner at de synger en melodi». Deres mål har derfor vært å tilføre ytterligere melodier der korsangerne ikke heller alltid skal være bevisste om hvilken stemme som har melodien.  Vi kan derfor love et dypdykk i et hav av melodier og klanger.

Paul Simon og Art Garfunkel dannet allerede i 1953 sin duo i New York City, bare 12 år gamle.

De utgjør en av verdens fremste viseduoer, med Simons melodier og lyriske tekster om kjærlighet og fremmedgjøring, Garfunkels engleaktige stemme og deres iørefallende harmonisang.

Under navnet Tom & Jerry platedebuterte de allerede i 1957 med singelen Hey Schoolgirl som nådde Topp 50 i USA.  Etter noen år med studier gjenopptok Simon & Garfunkel samarbeidet i 1962. Deres akustiske debutalbum Wednesday Morning 3 a.m. fra 1964 ble ingen salgssuksess, og Paul Simon flyttet til London for å prøve seg i byens visemiljø.

Inspirert av Bob Dylans elektriske sound og The Byrds folkrock, tilføyde produsenten Tom Wilson høsten 1965 elbass, elgitar og trommer til The Sound of Silence fra debutalbumet og singelen gikk til topps i USA 1.januar 1966. Akustiske viser ble avløst av folkrock i 1965/66 og etter hvert avanserte produksjoner som Bridge Over Troubled Water i 1970.

Simon hadde nå flyttet hjem og duoen fikk nå store internasjonale hits som I am a Rock, Scarborough Fair, Mrs. Robinson fra filmen Manndomsprøven, The Boxer, Bridge Over Troubled Water og Cecilia.

Mixdurs musikalske leder og dirigent er Peter Söderlund som i 2014 tok sin mastergrad i kordireksjon ved Musikkonservatoriet i Aalborg i Danmark. Peter er også lærer ved Halden v.g.skole avd. Risum og kantor i Mellerud hvor han bor.